lørdag 6. august 2011

Målet nådd!
I går ettermiddag kunne vi endelig strekke armene i været og juble over å stå på toppen av Blyvarden. Selv væromslaget, som sørget for regn store deler av sjarmøretappen, kunne ikke ta fra oss godfølelsen.

Første del av siste dag gikk i myrlendt terreng fra Haugedalen ned mot Gunnleiksbu, der vi ble bedt inn i varmen av en gjeng entusiastiske fiskere fra Vestfold. Mens regnet pisket ned utenfor, tilberedte Fredrik varm lunsj over propankomfyren. Kremet kantarellsuppe med ris, og ferskt brød påspandert av hytteboerne, gled ned på høykant.

Med det var ny energi sikret. Den ble ikke mindre av å kikke på kartet. Å se at det kun gjensto noen ganske få kilometer til målet, ga oss akkurat det lille ekstra som trengtes for nok en gang å dra på oss vått tøy og begi oss i vei. Siste del av ferden gikk nesten av seg selv - gleden ved å se en ende på eventyret var nok også en medvirkende faktor. Det er ikke til å legge skjul på at det skal bli godt å bytte ut en klam sovepose med en tørr og varm dyne!

I dag, fredag, vender vi altså snutene hjemover. Følger stien som leder ned til Mogen turisthytte, der vi skal feire med en bedre middag, litt ekstra godt i glassene og en håndrullet, nicaraguansk sigar. Forhåpentlig sover vi ikke bedre enn at vi rekker Fjellvåken lørdag formiddag, og kan være tilbake i Porsgrunn utpå kvelden. Er vi riktig heldige vanker det et godt måltid der også!

Som dere skjønner er dette siste turreportasje. Vi vil i denne anledning benytte muligheten til å takke alle dere som har bidratt til å gjøre vandringen til en uforglemmelig opplevelse for oss begge; dere som har gitt oss tak over hodet - være seg redskapsbod, eldhus eller privathus - dere som har invitert på grillkos, en kopp kaffe, eller hjemmelagde boller, og dere som har hjulpet til med veivalg. Og selvfølgelig en stor takk til alle dere som har stoppet opp og slått av en hyggelig prat.

Vi håper at TAs lesere har hatt glede av å følge oss underveis!


MÅLET NÅDD: To glade vandrere ved veis ende; Blyvarden, 1446 meter over havet.


ÅRETS FØRSTE NAKENBAD: Elveforsering i bare nettoen måtte til på turens siste dag.

TENKEBOKSEN: "Minnene fra møtene med folk er nok det som står klarest etter å ha vandret gjennom vårt enestående fylke." MARTIN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar